Det er mange i Norge som elsker shopping. Dette ser man helt tydelige tegn på siden de fleste store byer i Norge har kjøpesentre i fleng. Men nå er det en form for shopping og handel som brer seg stadig mer, og som ikke krever at man setter sin fot utenfor ytterdøren engang, nemlig e-handel. Det vil si at man handler forskjellige varer over nettet, og dette har mange fordeler.

shoppingNesten alle norske hjem har smarttelefoner, nettbrett og datamaskin som alle kan brukes til å handle over nett med. Dette er en sterk årsak til at e-handelen øker radikalt, og siden mange uføre som har problemer med å komme seg ut på egen hånd, nå kan handle selv hjemme i stua, fører dette med seg mye godt.

Betalingstjenester florerer det av, og noen av de vanligste er

  • mCash
  • Vipps
  • MobilePay

En stor andel bruker disse metodene til tross for at de bare er et par år gamle, noe som viser hvor fort utviklingen går. Siden mange vegrer seg for å skille seg av med smarttelefonen sin til enhver tid, er det bare naturlig at mange ser potensialet for det store markedet som e-handel er.

Denne typen shopping må også tilpasses kundene

Alle som eier butikklokaler, vet hvor viktig det er at butikken ser innbydende ut. Det skal være oversiktlig og ryddig, og kundeservice skal aldri være langt unna. Dette gjelder også for e-handel, og mange e-butikker graver dypt for å finne kundevennlige løsninger for å vinne kampen om kundene, webshop og e-handel med Magento er et tips.

Da gjelder det blant annet å være svært tilgjengelig, og det gjelder da å ha en nettside med et format som kan brukes av forskjellige apparater, ikke bare datamaskiner. Siden det er smarttelefonen de fleste bruker mest tid på, gjelder det å tilpasse formatet til butikken din så den kan besøkes med mobilen.

De som har mest å vinne på å tilby enkel handel over nett, er reiseoperatører. Studier viser at over halvparten av nordmenns forbruk på netthandel er reiserelatert, for eksempel flybilletter og hotell. Dette er dermed et meget verdifullt marked som både tilbydere og kunder vil nyte godt av.